Tips van de dierenarts

tegen vlooien

Tips van de dierenarts

Onze dierenarts heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij het voorkomen of bestrijden van vlooien en teken bij jouw huisdier. Bij vlooienbestrijding is het van belang dat je bewust omgaat met de aanwezigheid van vlooien.

Onze dierenarts heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij het voorkomen of bestrijden van teken bij je hond. Bij tekenbestrijding is het van belang dat je bewust omgaat met de aanwezigheid van teken.

– Lees altijd voor gebruik de gehele bijsluiter van een diergeneesmiddel of bestrijdingsmiddel.

– Strijk de haren van je hond opzij om de vloeistof van de Tick Off Knijpampul direct op de huid toe te dienen. De Tick Off Combispray wordt direct op de vacht aangebracht, wel tegen de haren in aanbrengen.

– Laat je hond 2 dagen voor of na behandelen niet zwemmen of was deze niet. Dit kan de werkingsduur negatief beïnvloeden.

– Het aanhechten van een enkele teek kan nooit helemaal voorkomen worden. Controleer daarom je hond na iedere wandeling en verwijder eventuele teken met een tekentang of tekenpincet.

– Verdoof of verbrand een teek nooit voor het verwijderen. Daardoor zal de teek schrikken waardoor de kans op ziekte overdracht wordt vergroot.

Tick Off spot-on en Tick Off Combispray weren teken bij je hond tot wel 4 weken lang.

– Teken zijn, in ons steeds milder wordende klimaat, het hele jaar actief. Behandel je hond daarom het hele jaar door tegen teken met Tick Off!

– Je kunt op www.tekenrader.nl zien of er veel tekenactiviteit in jouw buurt is? Handig voordat je er op uit trekt met je hond.

Dierenarts Flea Free

Voor meer vragen of meer informatie over teken en de tekenproducten kunt u contact opnemen met onze dierenarts.